(W)eten wat lekker is

Recept: Karsten & Kuiper


Ruim een week geleden hebben we fantastisch lekker gegeten; een uitgebreide take-away van Karsten & Kuiper. 

Een bijzondere zaak midden in het Zeeheldenkwartier waar je al voor een euro of vijftien een heerlijke maaltijd samenstelt! We vroegen - zoals we altijd doen bij een recensie - om een recept dat je gewoon zelf thuis kunt maken en kregen het recept voor de Zomerse Parelcouscous van Karsten en Kuiper. Dit gerecht serveren Karsten en Kuiper in de winkel en is al jaren een groot succes; heerlijk met bijvoorbeeld lamsworstjes of wilde zalm. Couscous of parelcouscous, wat is het verschil eigenlijk? We zochten het op en de website van Arab Food Lovers was het duidelijkst.

Zomerse Parelcouscous voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 300 gram parelcouscous
  • 20 gram munt
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 granaatappel (echt veel lekkerder dan uit een pakje)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika
  • zout en peper
  • 50 ml olijfolie 
  • sap van 1 citroen

Bereiding

  • Kook de parelcouscous circa 8 minuten in zout water tot het gaar is en laat daarna afstomen. 
  • Snijd intussen de groenten en kruiden in fijne stukjes van een ongeveer 5 mm. 
  • Haal de pitten uit de granaatappel
  • Voeg de gesneden groenten, granaatappel pitten, olie, citroensap en de kruiden toe aan de couscous en meng alles door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smullen maar!

Is parelcouscous niet gewoon normale couscous?

Nee, parelcouscous is geen speciale benaming voor gewone couscous, maar wel een net iets andere variant daarop. Net als gewone couscous wordt ook parelcouscous vaak gemaakt van grofgemalen durumtarwe (een harde graansoort). Maar parelcouscous is daarentegen wat ronder en dikker dan gewone couscous. Het wordt ook vaak ptitim genoemd en wordt gegeten in keukens in het Midden-Oosten (zoals Israël, Palestina, Libanon en Jordanië), terwijl gewone couscous meer in het westen van de Arabische wereld wordt gegeten (Marokko, Algerije, Tunesië). Doordat de korrels van parelcouscous een wat dikkerere, rondere vorm hebben, moet het op een andere manier bereid worden dan gewone couscous. Zo moet je het bijvoorbeeld langer koken. Omdat de korrels groter en dikker zijn, is de smaak van de parelcouscous ook wat meer aanwezig. Dit heeft ook invloed op de gerechten die je maakt met parelcouscous.

Karsten & Kuiper

van Diemenstraat 132
(hoek Prins Hendrikstraat)
070-2210344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afhalen of bezorgen (met de snelle e-bike)
- Complete maaltijd plusminus € 13,00
- Gerechten vanaf € 7,00
- Desserts vanaf € 1,50


Details

  • Schrijver

    Marcello
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    8-2021

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2021 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.