Ruim een week geleden hebben we fantastisch lekker gegeten; een uitgebreide take-away van Karsten & Kuiper.
Een bijzondere zaak midden in het Zeeheldenkwartier waar je al voor een euro of vijftien een heerlijke maaltijd samenstelt! We vroegen - zoals we altijd doen bij een recensie - om een recept dat je gewoon zelf thuis kunt maken en kregen het recept voor de Zomerse Parelcouscous van Karsten en Kuiper. Dit gerecht serveren Karsten en Kuiper in de winkel en is al jaren een groot succes; heerlijk met bijvoorbeeld lamsworstjes of wilde zalm. Couscous of parelcouscous, wat is het verschil eigenlijk? We zochten het op en de website van Arab Food Lovers was het duidelijkst.
Nee, parelcouscous is geen speciale benaming voor gewone couscous, maar wel een net iets andere variant daarop. Net als gewone couscous wordt ook parelcouscous vaak gemaakt van grofgemalen durumtarwe (een harde graansoort). Maar parelcouscous is daarentegen wat ronder en dikker dan gewone couscous. Het wordt ook vaak ptitim genoemd en wordt gegeten in keukens in het Midden-Oosten (zoals Israël, Palestina, Libanon en Jordanië), terwijl gewone couscous meer in het westen van de Arabische wereld wordt gegeten (Marokko, Algerije, Tunesië). Doordat de korrels van parelcouscous een wat dikkerere, rondere vorm hebben, moet het op een andere manier bereid worden dan gewone couscous. Zo moet je het bijvoorbeeld langer koken. Omdat de korrels groter en dikker zijn, is de smaak van de parelcouscous ook wat meer aanwezig. Dit heeft ook invloed op de gerechten die je maakt met parelcouscous.
van Diemenstraat 132
(hoek Prins Hendrikstraat)
070-2210344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afhalen of bezorgen (met de snelle e-bike)
- Complete maaltijd plusminus € 13,00
- Gerechten vanaf € 7,00
- Desserts vanaf € 1,50
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.