Skip to main content

(W)eten wat lekker is

Kitchen Kita Indonesian Take Away


Toko? Je weet natuurlijk dat toko Maleis is voor winkel. In Nederland is toko de naam voor een oosterse supermarkt.
Bij de marine wordt het kleine winkeltje aan boord van een schip ook wel toko genoemd. In de omgangstaal wordt de term toko vaak gebruikt voor andere winkels, bedrijven en organisaties: “Hoe lang werk jij al bij deze toko?” Maar... in Den Haag is een toko een Indonesisch afhaalrestaurant, vaak met een paar kleine tafeltjes om aan te eten.

Gelukkig weer een Indonesische toko in de Reinkenstraat!

Begin jaren twintig van de vorige eeuw opende Tampat Senang zijn deuren en werd daarmee het oudste Indonesische restaurant van Den Haag en waarschijnlijk ook dat van Nederland. Van Toko Toet aan de Beeklaan wordt gezegd dat het de oudste toko van Den Haag is en Mirasa, de toko van ‘Ome Jan’, zat al in de Reinkenstraat toen wij halverwege de jaren tachtig Marcello’s Art Factory begonnen. Mirasa is er niet meer, in het pand op nummer 61 zit nu Little Sangria, weer een eetgelegenheid dus. Maar gelukkig heeft de Reinkenstraat - nu op nummer 3 - sinds kort weer zijn eigen toko: Kitchen Kita!

Miss Angel

Kitchen Kita is van eigenares en kok Desvi, bekend van D’Javas aan het Muzenplein en van Si’Des in de Markthof. De toko aan de Reinkenstraat staat onder leiding van Lydia, die sommige van jullie misschien wel kennen als DJ Miss Angel. We spreken haar in de kleine gezellige en sfeervol ingerichte toko, direct rechts in de Reinkenstraat als je van de Laan van Meerdervoort afkomt. Niet te missen. Je ziet het meteen aan de mooie witte Indonesische parasol voor de deur.

Rijsttafel Kita

Het eten is zoals je gewend bent bij een goede Indonesische toko. En er valt veel te kiezen bij Kitchen Kita, zowel vega als met vlees. Natuurlijk de bekende hapjes als loempia, bapao en lemper. Diverse groentes en vleessoorten en verschillende gevulde broodjes. Maar ook typische streetfood gerechten zoals saté kambing, gado gado, tahu telor en roti kip. Kokkin Desvi is trots op haar lontong sajur! Maar wij kunnen er niet om heen om zoveel mogelijk te proeven dus kiezen we voor de uitgebreide rijsttafel Kita met onder andere ayam cashew, sayur lodeh, telor, boontjes, roerbakgroente, tahoe, rendang, semor en witte rijst. We eten het thuis met zijn drietjes en zijn blij dat er weer een goede toko in de Reinkenstraat zit. Complimenten aan Desvi voor het eten en aan Miss Angel Lydia voor de service. Kitchen Kita, dapur kita of wel onze keuken!

Op een rijtje
Kitchen Kita Indonesian Take Away
(bezorgen kan ook)

Reinkenstraat 3, 2517 CN Den Haag
06 - 5198 4214 
www.kitchenkita.nl 

Nasi Rames € 9,50
Rijsttafel € 18,50
Streetfood € 6,50 - 8,50
Broodjes € 3,00
Hapjes € 2,25


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Miss Angel
 • Editie

  9-2021

Meest gelezen artikelen