(W)eten wat lekker is

Recept: Kitchen Kita


Kitchen Kita

Gelukkig weer een toko in de Reinkenstraat!

Recept tahu telor 

Een bekend gerecht uit de Indonesische keuken is tahu telor, een tofu-omelet met pindasaus. Dit recept is eenvoudig te maken en kan zowel bij lunch als diner. We hebben het natuurlijk ook ditmaal weer zelf gemaakt en waren verrast door het simpele maar vooral lekkere sausje. 

Ingrediënten:

• 100 gram taugé
• Wat komkommer in stukjes
• Olie om in te bakken
• 150 gram geroosterde vliespinda’s
• 1 eetlepel petis udang (trassi kan ook), opgelost in 250 ml heet water
• 1 eetlepel ketjap manis
• 1 eetlepel citroensap
• Zout en peper
• 4 eieren
• 250 gram tofu, in blokjes van 1 x 1 cm
• Bladpeterselie, grof gesneden
• Gebakken uitjes, ter garnering
• Fijne gesneden bosui
• Zakje kroepoek udang of emping, ter garnering

De saus:

Doe de geroosterde vliespinda, ketjap manis, citroensap, suiker, zout en peper (eventueel chili-peper voor een beetje pittig) in de vijzel. Begin met fijnmalen en voeg beetje bij beetje de in water opgeloste petis toe. 

De omelet:

De tofu in blokjes frituren, de eieren kloppen met zout en peper vervolgens de tofu in de geklopte eieren en samen in de pan met olie bakken tot goud bruin. Doe de omelet op een mooi bord of schaal, vervolgens de geblancheerde taugé, stukjes komkommer, de selderij, bosuitjes en gebakken ui er op. Dien op met de saus en serveer de kroepoek apart. 

 


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    10-2021

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2021 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.