Skip to main content

Brasserie Lorelei Café


Afgestampt!
We waren al een tijdje nieuwsgierig naar Brasserie Lorelei Café aan het Regentesseplein. Maar ja, door corona kwam het er steeds niet van. Nu gaan we na maaaanden weer eens uit eten, ‘op restaurant’ zoals onze zuiderburen zeggen. Op een best frisse zaterdagavond strijken we neer op het Regentesseplein. De terrassen zitten afgestampt, dat had je twee jaar geleden echt niet voor mogelijk gehouden met dit weer... 

De Snikkende Sirene
Lorelei, ook wel Loreley, is een 132 meter hoge rots in een bocht van de Rijn, diep in Duitsland. Een erg gevaarlijke plek want er zijn talloze schepen vergaan. Ook een inspirerende plek want (de) Lorelei komt terug in talloze verhalen, films, televisie en muziekstukken. De Snikkende Sirene van Suske en Wiske is hier een goed voorbeeld van. Maar waarom Pamela en Maarten hun café zo hebben genoemd weten we niet. Volgende keer, want die komt er zeker, toch eens aan ze vragen.

Duurzaam, ambachtelijk en lokaal
We krijgen een tafeltje onder de luifel en worden ontvangen door bedrijfsleider Baylin en Arpad, de chef (tekening). Arpad legt uit dat Lorelei een duurzaam assortiment koffie, thee, vruchtensap, bier en wijn heeft. En dat alles lekker ambachtelijk wordt bereid met zoveel mogelijk lokale producten. We spreken af dat Arpad speciaal voor ons een wandeling door de kaart maakt met een aantal kleine gerechtjes.

Oesters!
Terwijl we wachten op ons eerste gerechtje bekijken we de kaart. Het zijn lekker éénvoudige brasseriegerechten zoals entrecôte en gamba’s. Maar ook wel vier verschillende flammkuchen, twee salade’s en voor de lunch lekkere broodjes en een bijzondere sandwich. Helemaal speciaal zijn de oesters op kaart! Zeg nou zelf, in welk café kan je oesters eten? Daar is ons eerste gerechtje: gerookte zalmfilet van het Haags Zalmhuis met kaviaar en roomkaas. Het volgende hapje is een mini caprese met Hollandse buffelmozzarella, Kumato tomaat en een super lekkere pesto van zelf geplukte Haagse daslook! Dan zijn er de oesters, van een leverancier die ze speciaal naspoelt waardoor ze extra lekker fris smaken. We sluiten deze voortreffelijke maaltijd af met een gemarineerd lamsspiesje met wilde rijst en ratatouille. We drinken bij alles een mooie ronde rode Rhônewijn van PrinsWijn. We gaan snel weer terug en als het dan wat mooier weer is, kan onze avond niet meer stuk!

 

Op een rijtje
Lorelei Café
Regentesseplein 11, Den Haag
070 744 3972
www.loreleicafe.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Flammkuchen € 9,00
3 oesters € 7,50
1 oester + glas cava € 7,50
Lunch € 7,50
Brasserie € 15,50 - 17,50
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    11-2021

Meest gelezen artikelen