Recept: KIP ROCK AND ROLL


Wat is rock-’n-roll (ook wel rock-’n’-roll, rock & roll, of voluit rock and roll) nu eigenlijk? De meeste van jullie zullen het kennen als een muziek- en dansstijl uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Inmiddels is het ook het woord voor lekkere stevige popmuziek, is het een levensstijl en is het zelfs een beetje chique. Wij - Marcello en Els - vinden dat ook eten rock and roll kan zijn. We werken dan ook in stilte aan ons rock and roll kookboek met simpele, mooie, een beetje chique en lekker swingende recepten. Vandaag ‘kip rock and roll’, succes gegarandeerd!

Bereiding kip

(4 porties)
  1 grote bloemkool
  1 rode ui
  olijfolie
  peper en zout
  12 kippenvleugels
  100 ml teriyakisaus
  stuk of tien dadels
  1 rode paprika
  bosje peterselie
  sesamzaadjes

 Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus. Minimaal een uur maar een hele nacht is beter...
 Verwarm de oven voor op 190°C.
 Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de ui in halve ringen. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.
 Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.
 Snijd de rode paprika in blokjes van 3mm. Ontpit en halveer de dadels. Strooi de fijngesneden peterselie, sesamzaadjes en rode paprika over de kip en bloemkool. Verdeel de dadels over het gerecht.
 Zet met bakplaat en al midden op tafel en... rock and roll. Lekker met frietjes, knapperig gebakken aardappeltjes of een geurige rijst.

Bereiding teriyakisaus

 6 eetlepels sojasaus
 4 eetlepls rijstwijn of mirin
 4 eetlepels bruine suiker
 2 eetlepels water
 1 theelepel gehakte knoflook
 1 theelepel gehakte gember
 1 theelepel maizena 

 Stop alles, met uitzondering van de maizena natuurlijk, in een pannetje en breng aan de kook.
 Laat 5 minuten zachtjes inkoken.
 Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Giet dit bij de teriyaki saus om in te dikken.
 Laat hierna nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken en je kan de kip marineren. Als je de kip hier en daar inprikt met een scherp mesje wordt het nog lekkerder.


Movie

Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Kip Rock en Roll
  • Editie

    24-2021

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2021 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.