Skip to main content

Bacco Perbacco Cucina Italiana


Mijn hemel

Zo’n beetje recht tegenover ons - op het hoekje met de Van Speijkstraat - zit sinds 2009 het Italiaanse restaurant Bacco Perbacco van Mario de Benedictis. Perbacco is een speciaal begrip in het Italiaans en kan vertaald in het Nederlands van alles betekenen. Ik noem er een paar; goh, verdraaid, onvoorstelbaar, verduiveld, jeetje, mijn hemel. En Bacco is gewoon het Italiaanse woord voor Bacchus. Je zou bijvoorbeeld dus kunnen zeggen: “Mijn hemel, Bacchus!”

We eten onze vingers erbij op!

Bacco Perbacco heeft geen menukaart maar wel een dagelijks wisselend driegangen diner met de keuze uit vlees, vis of vega. Elke dag wordt het beste uit de Italiaanse keuken er vers gemaakt! We beginnen met een lekker glas rood en een prosecco’tje en laten ons door zoon Gino uitleggen wat er die dag op het menu staat. Als eerste komt natuurlijk een voortreffelijke antipasto op tafel met carpaccio, vitello tonato, speenvarken, mozzarella bufala, diverse groentes, Italiaanse kaasjes en salami. Dat klinkt heel gewoon Italiaans, en dat is het natuurlijk ook, maar wat het bijzonder maakt is dat alle producten van topkwaliteit zijn. Het is voortreffelijk op smaak, we eten onze vingers erbij op! Na het voorgerecht kunnen we kiezen uit maar liefst vier soorten pasta; tagliolini met pesto, ragout met lams- en rundvlees, gnocchi met pecorino en truffel en ook nog lasagne met paddestoelen en spek. We kiezen de gnocchi en krijgen een prachtig bordje gnocchi in een truffelsausje en wat geraspte truffel. Een prachtig gerecht, we houden geen vingers meer over op deze manier... Voor het hoofdgerecht kunnen we kiezen uit een kogelbiefstuk van Palmesteyn (Boeuf Blonde van het Franse ras Blonde d’Aquitaine) of kippedijtjes met knoflook en provolone kaas of een lekkere kalfsribeye. Als visgerecht is er zalm met kikkererwten of zeebaars met rode sla. We kiezen de kogelbiefstuk en de zalm. We krijgen er knapperig gebakken aardappels en een lekkere salade bij. De wijnen zijn uiteraard Italiaans. Marcello drinkt Baccolo, een rode wijn uit Veneto en Els drinkt een Megale Negroamaro Salento. Het dessert bestaat uit koffie, limoncello en een heerlijke cannoli Siciliana! We hebben goed gegeten, onze complimenten aan Mario en Gino (tekening)!

Knus

Bacco Perbacco is een klein, knus en heel gezellig restaurantje aan de rand van het Zeeheldenkwartier met uitstekend Italiaans eten. De mooie kunst van onze collega Victor Hoefnagels aan de wand maakt het extra sfeervol. Echt zo’n zaakje dat je hoopt te ontdekken als je op vakantie bent. Reserveren is absoluut noodzakelijk want de zaak is 24 couverts klein en zit echt altijd vol. En dat kunnen wij weten, want we kijken er elke dag op uit...

Bacco Perbacco Cucina Italiana

Dinsdag t/m zondag van 18.00 tot 22.30

van Speijkstraat 246, Den Haag
(hoek Waldeck Pyrmontkade)
0703457175
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- driegangen menu € 37,50
- drankjes/wijn normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    13-2021

Meest gelezen artikelen