In de vorige Marcello en Els (W)eten Wat Lekker Is schreven we over ons voortreffelijke diner bij het Italiaanse restaurant Bacco Perbacco van Mario de Benedictis. We vroegen Mario om een simpel maar lekker recept dat eigenlijk iedereen zonder moeite op tafel kan zetten. Onderstaand gnocchi-gerecht is niet alleen super makkelijk te bereiden, maar smaakt ook nog eens erg goed!
Semplice E Delizioso
Aardappelgnocchi met mozzarella di bufala, zoete tomaten en basilicum.
Ingrediënten
2 personen
• 200 gram gnocchi (pakje bij de supermarkt)
• 4 kleine zoete tomaten bijvoorbeeld Tasty Tom
• 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels lekkere extra vergine olijfolie
• handje verse basilicum
• halve buffel mozzarella
Bereiding
• Snijd de tomaten en de mozzarella in kleine blokjes en doe in een kom. Meng met de olijfolie, de parmezaanse kaas, de fijngesneden basilicum en breng op smaak met wat zout en peper.
• Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op het pakje.
• Giet de gnocchi af en roer direct door het tomatenmengsel.
Buon appetito!
Super makkelijk en uitstekend als lunch, maar ook voor het diner met bijvoorbeeld een lekker groente- of vleesgerecht.