Skip to main content

Trattoria Da Gianni


Op het hoekje van het Noordeinde en de Maziestraat vind je alweer zeven jaar Trattoria da Gianni van Michele Cilfone. Al jaren wordt er in beide straten gekookt, gegeten en gedronken in een van de talloze restaurants en barretjes. De namen van de zaken veranderen, er komen nieuwe eigenaren en nieuwe klanten en de menu’s passen zich aan de tijd aan. Maar op de een of andere manier is het hier in de buurt altijd goed.

Nonna

Da Gianni is een echte Italiaanse trattoria. Een kleine, sfeervol ingerichte zaak met veel hout, een grote vitrine vol met authentieke Italiaanse producten en gerechten, en op het entresol - met een grote foto van Nonna (oma) - is plek voor wel twintig personen. We gaan dit keer vroeg lunchen en worden heel hartelijk ontvangen door Michele. Omdat we midden in de verhuizing van ons atelier zitten, nemen we in plaats van een lekker wijntje een cola (laat Ronaldo het maar niet horen...) want anders komt er niets meer van werken.

Meloncello

We vragen aan Michele om ons te verwennen met de specialiteiten van het huis. Als eerste krijgen we, klassieker kan het niet, een vitello tonnato. Het kalfsvlees is een klein beetje rosé en perfect gegaard. Met de licht zoute tonijnmayonaise, de kappertjes en de rucola zijn de smaken goed op elkaar afgestemd. Smullen dus. We krijgen geen brood, zegt Michele, want anders eten we de rest niet op. Vervolgens een klein bordje kaas met Grana Padano en Pecorino Sardo, lekker en precies genoeg. Dan komen de pasta’s. We mogen van alles proeven dus komen er vier verschillende soorten, dampend heet op tafel. Tortelloni prosciuto, ravioli met truffel, penne met tonijn en een pasta met aubergine en cherry tomaatjes. De pasta wordt elke donderdag vers aangevoerd uit Napoli en dat proef je maar al te goed! Alles wordt in eigen keuken bereid dus ook onze afsluiter, een meer dan voortreffelijke tiramisu. De koffie is een zelf samengestelde blend, ook weer uit Napoli, waar menig klant voor omrijdt. We hadden er nog nooit van gehoord maar we krijgen er een meloncello bij, een soort van limoncello, maar dan van meloen. Ontzettend lekker!

Buon appetito

Op het menu staan een vijf antipasti, vijf salades, negen pasta’s waarvan één dagelijks wisselt, een heleboel verschillende panini en warme focaccia’s en twee desserts. We zijn even een uurtje in Italië geweest. Onze complimenten aan Michele’s vrouw, kokkin Meglena.

Trattoria da Gianni

Noordeinde 190a, Den Haag

Maandag t/m zaterdag 12.00 - 19.00uur

Antipasti vanaf  € 9,-

Salades vanaf  € 7,-

Pasta’s vanaf  € 7,-

Panini vanaf  € 5,-

Drankjes normaal


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Trattoria Da Gianni
 • Editie

  15-2021

Meest gelezen artikelen