Na de meer dan voortreffelijke lunch bij de sfeervolle Trattotia da Gianni van Michele en Meglena, maken we thuis een recept van Meglena klaar; spaghetti met mozzarella en cherry tomaten. Het is een recept voor zes personen, eenvoudig te maken en onwijs lekker! Onthoud goed; voor de Italiaanse keuken koop je alleen ingrediënten van topkwaliteit...
voor 6 personen
• 1 pak goede spaghetti
• 250 à 300 gram mozzarella di bufala gesneden in dobbelsteentjes
• 400 gram cherry tomaatjes gesneden in zessen
• 1 fijngesneden bos basilicum (gebruik een kartelmes voor de geur)
• 2 ‘hot’ paprika’s in kleine blokjes
• olijfolie
• 3 teentjes knoflook gesnipperd
• zout & zwarte peper
• suiker
• (verse) oregano
• Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• In de tussentijd maken we de saus; doe de olijfolie in een steelpannetje en als de olie heet is voeg je de fijn gesnipperde knoflook, de hot paprika en de cherry tomaatjes toe. Voeg dan op gevoel suiker, zout, zwarte peper en oregano toe en laat het geheel 6 à 7 minuten doorkoken. Doe op het laatst nog twee scheppen water - uit de pan waarin we de spaghetti koken - erbij. Laat nog twee minuutjes doorkoken en de saus is klaar.
• Meng de spaghetti met de saus en verdeel in mooie porties over de borden. Meng de mozzarella en basilicum met een scheut mooie olijfolie en een beetje zout en zwarte peper. Verdeel dit mengsel over de porties spaghetti en klaar is dit heerlijke gerecht.
• Eet smakelijk! Wij aten er een restje kip van gisteren bij...
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.