Skip to main content

Ray’s Saté


Gekroonde markies
Het is half september en lunchtijd. Het zonnetje schijnt uitbundig voor deze tijd van het jaar. Op het Noordeinde is het behoorlijk druk en voor elke horecazaak in deze koninklijke straat - en dat zijn er heel wat - staan er terrastafeltjes en stoeltjes. We hebben met Daphne, directeur van Brückel Reclame, en haar partner Jeroen afgesproken bij Ray’s Saté om deze recensie te schrijven. We krijgen een tafeltje op het gezellige terras, onder de gekroonde markies. We kijken recht de Oranjestraat in en onze ogen uit naar voorbijgangers van (bijna) alle rangen en standen.

Lekker huiselijk

De zaak is - hoe kan het ook anders - van Ray en zijn vrouw ‘Lala’ Geralda. Ray komt bij ons aan tafel om te vertellen over hun pas geopende restaurant. In het verleden had Ray een taxibedrijf en kwam daardoor bij bekende Haagse zaken als ‘Salt and Pepper’ en ‘Billy en Bessy’, zaken met een goede sfeer, een goed stuk vlees en lekkere saté. Ook herinnert hij zich de grote huiskamer van zijn woonboerderij nog, vol met vrienden en in de tuin de barbeque. Dat is nu precies de sfeer die hij terug wil brengen. Lekker huiselijk met goed en vooral vers eten. We zijn benieuwd en vragen of hij speciaal voor ons een proeverij (niet op de kaart) wil maken.

Mooie stokken met lekker grote stukken vlees

We beginnen met prosecco, nul punt nul bier en wat brood met de beroemde kruidenboter van Ray. Het brood is goed en de kruidenboter is voortreffelijk! Dan komt de proeverij op tafel. Een schotel met gegrilde puntpaprika’s, haricots verts met spek en gegrilde asperges. De frites zijn echt bijzonder lekker! Zelf gesneden en gefrituurd en komen met een Belgische en een Nederlandse mayo, allebei even lekker... En dan de saté. Maar liefst vier verschillende soorten; er is saté van ossenhaas, saté van varkensvlees, saté van kippendij en saté van kipfilet. Mooie stokken met lekker grote stukken vlees. Alles vers gegrild op de lavagril. Natuurlijk met twee soorten zelfgemaakte satésaus (pas op voor de hete saus), een lekkere frisse atjar van komkommer en een halve maiskolf. We vonden het allemaal bijzonder smakelijk en dus ging het schoon op! Op de uitgebreide kaart staat veel meer dan saté. Ik noem er maar een paar; tournedos, gegrilde zalm, schnitzels, burgers en zelfs pannekoeken. Diverse desserts en snacks. Onze complimenten aan Ray en Geralda!

Op een rijtje

Ray’s Saté

Noordeinde 138b, Den Haag

070 7200871

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Saté vanaf  € 13,00

Burgers vanaf  € 12,50

Frites vanaf    4,00

Drankjes normaal


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Ray
 • Editie

  19-2021

Meest gelezen artikelen