Skip to main content

Café Banka. Een echt café!


Een echt café! Maar dan wel met eten van restaurantkwaliteit!

Compleet verbouwd

We rijden bijna dagelijks langs Café Banka als we na het uitlaten van onze trouwe viervoeter Pablo van het Scheveningse Bos weer naar ons huis rijden. Altijd zag het er vol en gezellig uit, maar opeens was het knetterdrukke en beroemde café gesloten. Hoe kan dat nou dachten we, wat is er aan de hand? In de krant lazen we dat eigenaresse Nel was overleden en dat haar partner Peter daarom niet verder wilde. Al snel werd duidelijk dat er een nieuwe eigenaar moest zijn want er was een verbouwing gaande. Anderhalf jaar later was het klaar en kon Michael Branth - de nieuwe eigenaar - open met een totaal verbouwd Café Banka. De boel ging compleet op de schop, van de oude inventaris is alleen nog een glas-in-lood raampje met de naam van de zaak over...

Al honderd jaar

Onze collega’s van andere media gingen ons voor en misschien wel juist daarom werd onze nieuwsgierigheid gewekt. Een afspraak was snel gemaakt en op een zondagavond zijn we er gaan eten. Via het terras en de ruime serre kwamen we in een sfeervol en druk café. Gezellig! Zo hadden we het lang niet meegemaakt. Een grote familie, een groep vrienden, echtparen van diverse leeftijden en zo te zien vaste klanten die hier al honderd jaar komen. Er werd gegeten en gedronken.

Charmante waitress

Aline, onze charmante waitress met verstand van zaken, begeleidt ons naar een tafeltje in de serre. Met een mooie Pinot Noir, één van onze favoriete druiven, in het glas bestuderen we de menukaart. Direct wordt duidelijk dat Banka bijzonder is. Je kan er terecht van 9 tot 16 uur voor ontbijt en van 12 tot 16 uur voor een lunch. Maar wij komen voor het diner. Met acht voorgerechten en zes hoofdgerechten is de kaart compact. De oosterse twist valt op! Vooraf kiest Els de Tom Kha Kung met limoen, kokos, tijgergarnalen en shii take. Marcello krijgt Boa Buns, twee stuks maar liefst met krokant buikspek, hoisin, siracha, komkommer en little gem. Na dit heel goede oosterse begin kiezen we voor westerse hoofdgerechten. Een Black Angus Hamburger (brioche, cheddar, Bankasaus... en frietjes) voor Marcello en voor Els de pasta, papardelle met morilles met een roomsaus. Het is duidelijk dat eigenaar Michael met restaurant Oker zijn sporen in de horeca heeft verdiend, het eten is mooi op smaak en van hoge kwaliteit! De wijnkaart is best groot en onverwacht voor een café. Michael doet het echt niet allemaal zelf en geeft alle eer aan zijn team; chefkok Kevin van den Bergh, sous-chef Michael Azar en bedrijfsleider Andrea Gargiulo. Wij vinden het een gezellig café met eten van restaurantkwaliteit en dat is nu precies Michael’s bedoeling met Café Banka.

Café Banka

Bankastraat 91, Den Haag

070 3504534

www.cafebanka.nl

Open: woensdag t/m zondag 09.00 - 00.00

Ontbijt vanaf € 3,00

Lunch vanaf € 11,50

Hoofd vanaf € 17,00

Drankjes gewoon


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Michael Brandt van Café Banka
 • Editie

  21-2021

Meest gelezen artikelen