Twee weken geleden aten we met Daphne en Jeroen bij Ray’s Saté aan het Noordeinde. Een vrij nieuwe zaak in een van de chicste straten van Den Haag. Heerlijke saté, flinke stokken met mals vlees! Zoals altijd vroegen we om een receptje om na de recensie zelf te maken en in de krant te zetten. Na veel gepraat kregen we - met enige moeite - van Ray toch zijn geheime recept voor een heerlijke kruidenboter...
Ingrediënten
• 2 pakjes goede (biologische)
ongezouten boter
• een halve eetlepel knoflookpoeder
• een kwart eetlepel kruidenbouillon
• een scheutje witte wijn
• beetje zout naar smaak
• beetje peper naar smaak
• handje peterselie
Bereiding
Doe alle ingrediënten samen met de boter - op kamertemperatuur -
in een kom en dan kneden maar. Wel even goed je handen wassen, voor en na het kneden.
Let op
Het is Ray’s geheime recept dus je moet een beetje experimenteren met de hoeveelheden. Veel plezier ermee en eet smakelijk (met een lekker afgebakken stokbroodje erbij).