• 1 onrijpe mango
• 1 onrijpe papaya
• 1 winterpeen
• 2 eetlepels verse koriander
• 2 eetlepels verse munt
• 1 eetlepel sesamzaadjes wit en/of zwart
• 1 eetlepel gefrituurde uitjes (supermarkt)
• 1 eetlepel (zoute) pinda’s
• 2 limoenen
• 2 rode pepers
• 1 grote teen knoflook
• 1 eetlepel kristalsuiker
• ½ eetlepel vissaus
• 1,5 dl zonnebloemolie
• 1 theelepel zout
• Mandoline of rasp
• Vijzel
• Koksmes en snijplank
• Kom om in te mengen
De winterpeen, mango en papaya schillen en vervolgens raspen zodat je mooie
julienne gesneden stukjes krijgt. Zorg dat er van deze drie ingrediënten ongeveer evenveel is.
• Koriander en munt grof snijden en mixen met de pinda’s en uitjes.
• Voor de dressing gebruik je de vijzel. Snijd de pepers (met of zonder zaad) en de knoflook fijn. Vijzel ze fijn totdat je een papje krijgt. Voeg het sap van limoenen,
de suiker en het zout toe en tot slot de zonnebloemolie. Dan heel goed mixen.
• Doe de geraspte winterpeen, mango en papaya met de sesamzaadjes in een kom en meng goed door elkaar. Maak aan met de dressing, die je naar smaak toevoegt.
• Doe wat salade in een diep bord en garneer met de koriander, munt, pinda’s en uitjes.
Dat de mango en papaya onrijp moeten zijn is belangrijk en lastig. Ik kon ze niet zo één, twee, drie vinden. Voor papaya moest ik lang zoeken, uiteindelijk vonden we er één bij de ‘juwelier’ (de groenteboer bij ons in de buurt). Doe je best en probeer dit recept, want het is ontzettend lekker! Eet smakelijk.
Bankastraat 91, Den Haag, 070 3504534
www.cafebanka.nl
Open: woensdag t/m zondag 09.00 - 00.00
Ontbijt vanaf € 3,00
Lunch vanaf € 11,50
Hoofd vanaf € 17,00
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.