Skip to main content

Vegane Glorie


Op de eerste zaterdag van de zoveelste lockdown moet de horeca om acht uur ‘s avonds sluiten. We zijn daarom al om 17.30 bij veganistisch restaurant Vegane Glorie op het hoekje van de Douzastraat en de Van Boetzelaerlaan. Els is er dit keer niet bij en daarom is onze vriend Marius mee met zijn hond Simba. Marius is overtuigd vegetariër en dus een goede graadmeter... We komen in een vrolijke, gezellige, moderne en vooral kleurrijke zaak. De inrichting is 100% circulair; gebruikte tafels en stoelen en midden op de blauw geschilderde vloer een oude trap vol met spulletjes en planten. Leuk dus!

In het Engels

De menukaart, heel verstandig in het Engels in deze buurt, is uitgebreid en verdeeld in ontbijt/lunch (10.00 - 16.00 uur) en diner (17.00 - 21.00 uur). We kunnen kiezen uit 6 voorgerechten, 8 bijgerechten, 7 hoofdgerechten inclusief de Chef’s Special en 5 desserts. Vooraf kiest Marius de flammkuchen met peer, gekarameliseerde ui en noten. Marcello gaat voor het trio van pita bruschetta, drie kleine halve pitabroodjes met ook drie verschillende vullingen. Bij de eerste hap is mijn scepsis meteen verdwenen; het is echt uitzonderlijk lekker! Van de hoofdgerechten spreekt ons de Vegane Glorie Hotpot (vanaf twee personen) het meeste aan. Op tafel komt een hete bouillon van miso op een brander en daarnaast o.a. dumplings, sesam- en andere sausjes, allerlei groentes, ‘sticky’ tempeh en rijst noodles. Een voortreffelijk gerecht met een aziatische en oosterse touch! We sluiten af met twee veganistische crème brûlée en natuurlijk koffie. En o ja, we drinken er een veganistische merlot en tempranillo bij.

Zaak van de toekomst!

Vegane Glorie is in mijn ogen een horeca-zaak van de toekomst waar je terecht kunt voor een kop koffie, een lunch, een goed glas wijn of een complete maaltijd. Alles gericht op duurzaamheid en op het behoud van onze moeder aarde. Ik denk dat over dertig jaar (hoop op eerder) elk middenklasse restaurant of eetcafé min of meer zo is als Vegane Glorie. Geen geitenwollensokken hippies maar realistische en idealistische ondernemers. Petje af voor de eigenaresse Juul die ook nog eens succesvol kinderboekenauteur is! 

Zelf zeggen op hun site: “Bij Vegane Glorie proberen we van de wereld een prachtplek te maken, met elke heerlijke hap die we nemen. We serveren zalige, plantaardige maaltijden en drankjes. Fris en vers bereid met liefde voor jou en de natuur. En we proberen dit zo biologisch te maken als we maar kunnen!” 

Ga er een keer eten, is ons advies...

Op een rijtje

Vegane Glorie

Douzastraat 1, Den Haag

Reserveren via: www.veganeglorie.com

Voorgerecht vanaf € 7,50

Bijgerecht vanaf € 4,50

Lunch vanaf € 7,50

Hoofdgerecht vanaf € 14,50

Desserts vanaf € 4,50

Drankjes niet duur


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    24-2021

Meest gelezen artikelen