(W)eten wat lekker is

Cucina Soho


Donderdag 10 februari lopen we in de kou over een stamp- en stampvol Plein naar Cucina Soho, het nieuwe restaurant van de excentrieke topkok Ricardo van Ede, waar we gaan eten. We zijn natuurlijk reuze benieuwd, want Ricardo heeft een wel heel indrukwekkende carrière achter de rug. Google dat maar eens...

We worden vriendelijk en zonder poespas ontvangen in een strakke, eenvoudig maar sfeervol ingerichte zaak. Houten vloer, houten tafels, Thonet stoelen, kaalgebikte bakstenen muren met mooi ingelijste Giacometti posters. De menukaart - één dubbelzijdig A4tje - is Italiaans en niet heel uitgebreid met 7 voorgerechten, 2 pasta’s en 4 hoofdgerechten. De aparte wijnkaart - een hele stapel A4tjes - is daarentegen zeer uitgebreid. Op het eerste A4tje staan bijvoorbeeld al 22 (!) verschillende bubbles... We spreken af dat Ricardo voor ons speciaal voor deze recensie een proeverij maakt.

Hier worden we wel heel blij van

Er komen vier aparte kleine bordjes en schaaltjes met de antipasti op tafel; rundertartaar met biet en gorgonzola, zeebrasem met bloedsinaasappel en olijfjes, ingelegde ansjovisjes met geroosterde paprika en tot slot lardo (spek) met geraspte walnoot. Fantastisch gekke combinaties, hoe verzin je het? Het is onwijs lekker! We kijken elkaar aan en zeggen tegen elkaar: “Hier worden we wel heel blij van!” We krijgen als primi beide pasta’s van de kaart. Een spaghetti met superdun gesneden savooiekool, wintertruffel en parmezaanse kaas. En een ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood en afgemaakt met een zachte cacio e pepe (een sausje van pecorino en peper). Het is hoog op smaak, absoluut niet zwaar en alweer bijzonder lekker! We drinken er een Falanghina Taburno bij, een frisse en fruitige witte Italiaan. Voor de secondi heeft Ricardo voor ons de visstoof met venkel en tomaat en de varkenswang met risotto, truffel en merg. Beide stoofgerechtjes zijn precies goed gaar. De venkel en tomaat met vis is een uitstekende combinatie en we hebben zelden zulke voortreffelijke risotto gegeten. Een aparte Chianti Biskero - frisser en fruitiger dan je denkt - maakt het feestmaal helemaal af.

Eten moet een warm dekentje zijn...

We praten na met chef Ricardo. Hij legt zijn liefde voor de Italiaanse keuken uit; niet te ingewikkeld en te moeilijk doen en eten met een lekker hoog comfort gehalte op tafel zetten. Ook de Engelse keuken vindt Ricardo mooi met zijn rijke geschiedenis en alweer dat hoge comfort gehalte. Eten moet een warm dekentje zijn, een tafel vol zetten en plezier hebben; daar gaat het om. Nou, plezier hebben we gehad en van het warme dekentje hebben we genoten. Cucina Soho is een echte aanrader, reserveer heel snel een tafel is ons advies!

Op een rijtje

Cucina Soho

Lange Houtstraat 3, Den Haag

070 3260328

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.cucinasoho.nl

di t/m za 12.00 - 23.00, zo 12.00 - 16.00

 

Antipasti vanaf € 6

Primi vanaf € 12

Secondi vanaf € 20

Drankjes normale prijzen


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Ricardo van Ede
  • Editie

    4-2022

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2022 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.