(W)eten wat lekker is

Recept: Tiramisu van Cucina Soho


In de vorige aflevering schreven we over Cucina Soho, het nieuwe restaurant van chef Ricardo van Ede. Nu gaan we zijn tiramisu maken. Over dit typische Italiaanse dessert doen heel veel verhalen de ronde. Twee dingen zijn duidelijk; één, het recept vindt zijn oorsprong in de stad Treviso in Noord-Italië en twee, het komt van ‘tireme su’ (letterlijk vertaald ‘haal me op’). 24 Kitchen zegt bovendien: “Het beroemde dessert is een vinding van een meisje van plezier uit het centrum van Treviso. Een dessert met afrodesiac dat aan klanten werd gevoerd... Je kan het dus zien als negentiende-eeuwse viagra. Helemaal op natuurlijke basis, dat wel.”

Ingrediënten

  • 875gr mascarpone
  • 135gr suiker
  • 105gr eigeel
  • 105gr eiwit
  • 400gr Savoiardi lange vingers
  • 350ml koffie
  • 90ml Amaretto
  • cacaopoeder

Benodigdheden

  • schaal voor de tiramisu
  • koffiezetapparaat
  • litermaat
  • weegschaal
  • keukenmachine met garde (of mixer)
  • beslagkom
  • spatel
  • garde

Bereiding van de luchtige crème

  1. Zet als eerste koffie en laat dit afkoelen. 
  2. Klop de mascarpone op in de keukenmachine en doe dit vervolgens in de beslagkom.
  3. Weeg nu het eigeel samen met de helft van de suiker af en klop dit op in de keukenmachine.
  4. Zodra het eigeel is opgeklopt voeg je het bij de mascarpone en meng dit goed met de garde.
  5. Weeg nu het eiwit af met de andere helft van de suiker en klop dit stijf in de keukenmachine. Zorg er hierbij voor dat de bekken en de garde van de keukenmachine schoon en vetvrij zijn.
  6. Als het eiwit is opgeklopt (kan lang duren) kan je dit door het eigeel/mascarpone mengsel spatelen. Doe dit voorzichtig want je wilt de crème luchtig houden. Dit is de crème voor de tiramisu.

Bereiding van de lange vingers

  1. Pak de schaal voor de tiramisu erbij en meng de amaretto met de inmiddels afgekoelde koffie. Pak de lange vingers uit en doop deze één voor één in het koffie-amaretto mengsel. Bedek de hele bodem van de schaal met de lange vingers.
  2. Hierop doe je de helft van de mascarpone crème. Bedek hierop weer een laag met lange vingers en vervolgens de tweede helft van de mascarpone crème.
  3. Voor het serveren bestrooi je de tiramisu licht met een beetje cacaopoeder.

Eet smakelijk!

 

Op een rijtje

Cucina Soho

Lange Houtstraat 3, Den Haag

070 3260328

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.cucinasoho.nl

di t/m za 12.00 - 23.00, zo 12.00 - 16.00

 

Antipasti vanaf € 6

Primi vanaf € 12

Secondi vanaf € 20

Drankjes normale prijzen


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    5-2022

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2022 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.