Skip to main content

Een beeld voor Paul


Vorig jaar, op dinsdagavond 25 april, overleed in zijn geliefde Den Haag op 87-jarige leeftijd onze lieve Paul. Den Haag verloor een van haar meest geliefde zonen.  

Een veelzijdig kunstenaar, een ongeëvenaard talent, een oprecht mens: Paul van Vliet was zoveel meer dan een Haagse cabaretier. Hij veroverde de harten van miljoenen Nederlanders met zijn humor, observaties, teksten en liedjes. Paul was niet alleen een magnifiek artiest. Bijna dertig jaar zette hij zich met al zijn energie als goodwill ambassadeur van UNICEF in voor een betere wereld voor kinderen, waar ook ter wereld.

De successen van Paul zijn talrijk. Zijn carrière als kleinkunstenaar kent vele hoogtepunten. Enkel de titels doen velen glimlachen of ontroerd raken. Majoor Kees, Bram van de commune, Haagse Bennie. Maar ook schitterende liedteksten als Meisjes van 13. Veilig achterop. Den Haag met je lege paleizen.

In 2005 werd Paul benoemd tot ereburger van onze stad. Paul is een icoon van Den Haag.

Een groot aantal vrienden en collega’s van Paul vinden hij een blijvend eerbetoon verdient. Dat kan enkel een standbeeld zijn, waarmee wij zijn vele goede daden eren en onze dank uitspreken voor alles wat hij voor Den Haag en Nederland heeft betekend. Het College van B&W heeft, evenals de Haagse gemeenteraad, unaniem ingestemd met dit initiatief. Inmiddels is een crowdfunding gestart, want het benodigde bedrag (120.000 euro) zal door giften moeten worden opgebracht. Doet u mee? Ieder bedrag is welkom. Paul heeft zóveel voor ons gedaan: dit is het moment om iets terug te doen!

Doneren kan eenvoudig en snel via www.eenbeeldvoorpaul.nl

Comité van Aanbeveling: Freek de Jonge, Herman van Veen, Brigitte Kaandorp, Anne Wil Blankers, Monique van de Ven, Cees Debets, Jochem Myer, Harrie Jekkers, Youp van ’t Hek


Details

 • Schrijver

  Sjaak Bral
 • E-mail

  Voorzitter stichting ‘Een beeld voor Paul’
 • Fotobijschrift

  Startbijeenkomst in de schouwburg. ‘Een beeld voor Paul’: v.l.n.r. Karel de Rooij, Yvonne Keuls, Sjaak Bral, Mark Bello en Geneviève Wehry. Foto: Henriette Guest
 • Editie

  12-2024

Meest gelezen artikelen