Skip to main content

De belangrijkste tassentrends van dit moment

Partnerbijdrage

2024 is een gemengd jaar als het gaat om het volgen van modetrends. Aan de ene kant het overheersende verhaal - tijdloze en klassieke aankopen die je een leven lang kunt dragen, aan de andere kant de buzzy momenten gedefinieerd door popcultuur. Cowboycore! Voetbal mania! Brat Summer! Maar of je nu een garderobe vol neutrale kleuren hebt of een die vol zit met accenten van zuurgroen, het enige waar je op kunt rekenen als een verstandige investering is een draagbare, veelzijdige handtas. Toch moet je dan rekening houden met trends, want anders krijg je spijt van de tassen voor dames die je koopt. Lees daarom snel verder! 

1. Slap

Grote tassen zijn de afgelopen twee jaar de look du jour geweest en in 2024 zijn ze nog groter (en losser). Als je tas genoeg structuur heeft om zelfstandig te staan, heeft hij de opdracht gemist: slappe, grote tassen van suède en boterzacht leer werden over de armen van modellen gegoten op elke catwalk van Kopenhagen tot New York, en zijn perfect voor een seizoen waarin we eisen dat we voor de zekerheid een paraplu, sjaal, hoed en zonnebril meenemen. 

2. Western 

Zadel op maat, als de cowboylaarzen en hoeden van de zomer je niet hebben overtuigd dat western niet helemaal hip is, dan doet deze tassentrend dat misschien wel. Suède, stiksels, franjes en studs maken deze niet zo subtiele stijl tot een van de populairste tassentrends van 2024. Stille luxe wie? Dit jaar gaan we helemaal los in een viering van herfsttexturen en het perfecte roestige kleurenpalet.

3. Clutch

Wanneer de energie van de back-to-school in september ervoor zorgt dat je meer moet doen dan je had verwacht, loont het om je handen vrij te houden. Ver van de versierde avondclutches uit de jaren 90, is de clutch uit de jaren 2020 minimalistisch, oversized en wordt hij meestal overdag gedragen: een statussymbool dat de drager druk en belangrijk is en niet betrapt zou worden in een outfit (of met een accessoire) die je nonchalant kunt "aandoen". 

4. Wit

Wit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan de tinten van de herfst denkt, maar dat is precies waarom deze onverwachte kleurentrend zo hard op de catwalks van 2024 is geslagen. Strak, schoon en altijd de aandacht trekkend, helder wit is misschien wel de pop die je herfstgarderobe nodig heeft om 'm up-to-date te maken. Er is geen specifieke stijl die aan de look is gekoppeld (maar bonuspunten als je een van de bovenstaande trends aanraakt), wees alleen voorzichtig met rode wijn of zwarte koffie.

5. Recht en smal

Van North South-tassen tot envelopclutches, slanke tassen met vrouwelijke glans zijn de microtrend die we niet zagen aankomen. Hoog, elegant en het tegenovergestelde van de slappe tote bag, deze smalle tassen zijn misschien niet ontworpen met het oog op bruikbaarheid, maar ze vormen wel een opwindende nieuwe silhouetoptie voor degenen die op zoek zijn naar een nettere optie die prioriteit geeft aan de essentials.


Meest gelezen artikelen